Novosti|

Prva aktivnost koju organizira novoosnovani Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće je literarni natječaj za učenike nižih razreda osnovne škole, čime se uključuje i u obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Belišću. U pjesmi ili prozi, dužem ili kraćem tekstu, učenici iz Belišća i prigradskih naselja trebaju opisati zašto vole, a zašto ne vole školu i sve to treba biti gotovo do 11. listopada.

U skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i preporukama, natječaj će biti proveden online, a pisane radove roditelji učenika (ili učiteljice i učitelji) mogu poslati na e-mail adresu Ogranka HND-a Belišće belisce.hnd@gmail.com ili u inboks Facebook stranice Ogranka. Važno je napisati i ime i prezime djeteta, razred, kao i adresu te kontakt broj roditelja.

Naši lokalni novinari, članovi belišćanskog ogranka Monika Đogaš, Dajana Petovari i Tin Lacković, odabrat će najzanimljivije dječje literarne radove, a predsjednik Ogranka HND-a Belišće Mato Jerkić potrudio se za njih osigurati vrijedne nagrade.

Proglašenje najboljih radova bit će u srijedu, 14. listopada, nakon čega će pobjednici biti kontaktirani zbog dogovora o preuzimanju nagrade.

Dječji tjedan je velika manifestacija koju potiče Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, provodi se prvog punog tjedna u listopadu (ove je godine to od 5. do 11. listopada), a na našem je području provodi Društvo „Naša djeca“ grada Belišća, u čiji se program Ogranak HND-a Belišće s veseljem uključio, kako bi i oni dali potporu Belišću kao gradu prijatelju djece.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content