Novosti|

Svake godine početkom listopada u Belišću se održava Dječji tjedan tijekom kojeg se odvijaju razne aktivnosti namijenjene djeci. I ove je godine, unatoč svim aktualnim okolnostima, organiziran belišćanski Dječji tjedan koji traje od 5. do 11. listopada.

Prve dvije aktivnosti bile su organizirane u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće. Tako je u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća održana projekcija crtanog filma za mališane iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. U pratnji svojih odgojiteljica Dragice Jančikić i Aleksandre Šrepfler, vrtićarci su pogledali zabavan i humorističan crtić uz koji su čak i zaplesali. Odmah u utorak, 6. listopada 2020., u prostoru Knjižnice održana je radionica “Svi jednaki-svi različiti” koju je vodila Marija Mandić, psihologinja iz belišćanskog vrtića. Na radionici je sudjelovalo 5 djevojčica osnovnoškolskog uzrasta kojima je Marija na vrlo zanimljiv način kroz igru ukazala koliko je bitno prihvaćati jedni druge, odnosno prihvaćati različitost ljudi koji nas okružuju, a s kojima ipak u mnogočemu dijelimo potpuno jednake misli, osjećaje i želje.

Ostale aktivnosti koje će se odvijati tijekom ovoga Dječjeg tjedna mogu se pogledati na Facebook stranici  Društva Naša djeca Belišće.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content