Novosti|

U subotu, 18. veljače, održan je dječji gradski maskenbal, a u organizaciji Društva „Naša djeca“ Belišće.

Polaznike Dječjeg vrtića Maslačak Belišće – Limače, Leptiriće, Kikiće, Bombončiće, Balončiće i Žabice iz Područnog vrtića Gat te učenike nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, ali i posebnu skupinu malih prijatelja iz Ukrajine s Udrugom PUKS, glazbom su na ulazu u nastavno – sportsku dvoranu pozdravili članovi Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća. Okupljena djeca i voditeljica karnevala Monika Đogaš poslali su (barem to prijepodne) zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković, koja ih je došla pozdraviti, zajedno s gradonačelnikom Dinkom Burićem, na godišnji odmor, na kojem je dopušteno samo smijati se, plesati i zabavljati se. Uslijedio je prigodan program vrtićkih skupina i učenika 3. d razreda, a onda je, dok su sva djeca sa svojim odgojiteljicima, učiteljicama i maskiranim roditeljima plesala, komisija ocjenjivala najmaštovitije maske.

Direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen te Suzana Lešnjaković i Kristijan Čorić iz Likovne udruge Bel – art odlučili su da su najbolju skupnu masku imali Limači kao Patuljci, drugo je mjesto pripalo Leptirićima koji su se maskirali u Mede Brunde, a treću nagradu za skupnu masku osvojili su učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Anitom Korov. Najmaštovitiju pojedinačnu masku imala je Monika Balentić kao Grožđe, Leopardica Mirjam Babiker dobila je drugu, a Ana Huis kao Pipi Duga Čarapa treću nagradu. Osim nagrada za najmaštovitije maske, za sve grupe su osigurani i slatki paketići te za svu djecu pokaldnice na izlasku iz dvorane.

-Zahvala za još jedan veseli Dječji gradski karneval ide prije svega polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak i belišćanske osnovne škole, njihovim ravnateljima Ivani Belcar i Darku Kovaču, svim roditeljima, odgojiteljicama i učiteljicama. Naši najmlađi su uvijek poticaj za sve naše aktivnosti i oni nam daju krila u svemu što radimo, zaključila je Emma Torjanac, predsjednica Društva „Naša djeca“ grada Belišća, te zahvalila još jednom Gradu i belišćanskoj Turističkoj zajednici na podršci, prijateljskim udrugama i institucijama poput Bel – artovaca i Centra za kulturu Sigmund Romberg, belišćanskom kontakt policajcu Kruni Skokiću, koji je iz prikrajka nadgledao da sve prođe u redu te sponzorima Harburg Freudenbergeru i Plejadi Belišće. Vrlo brzo će proljeće i još mnoge aktivnosti s djecom i za djecu, poručuju iz DND-a Belišće.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content