Novosti|

Treća večer 41. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, u petak, 29. ožujka 2019. godine, u 20 sati rezervirana je za mlade nade dramske umjetnosti. Dječja scena na 41. Memorijalu donosi niz monologa, igrokaza i predstava u kojima će najmlađi, a i oni nešto stariji, glumci pokazati svoje umijeće igranja na daskama koje život znače.

Program započinje Dječjim dramskim ansamblom Amaterskog kazališta Belišće, čija je voditeljica Ljiljana Silađi, i predstavom “Mačak u čizmama” u kojoj igraju Gabrijela Talić, Emanuela Balog, Marisa Petranović, Iva Šafran, Lora Pandurić, Ina Cvetković, Mirjam Šipek, Julijana Bajtl, Krešimir Petrović i Petra Bublić.

Potom slijedi monolog učenice Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće Dore Ledinščak “Od ponedjeljka počinjem učiti” koji je pripremala s mentoricom Krunoslavom Kovač. Učenici Područne škole Veliškovci nastupit će sa sljedećim točkama: pjesmu “Zbrka” interpretirat će Sara Salajić čija je mentorica Antonija Krišković, igrokaz “Ivica i Marica u modernom dobu” izvest će učenici 8. razreda Dijana Horvat, Marina Galinović, Aleksandar Kristian Šargač Vićentijević, Katarina Torjanac, Mia Iharoš, Domagoj Obinger i Valentin Gardilo pod vodstvom mentorice Lovorke Kopić, koja je mentorica i učeniku Valentinu Gardilu koji će u monologu dočarati zašto je “Važno j’ da na šokačkom divanu našem starom”.

Zatim će pozornicu ponovno preuzeti mlade nade Amaterskog kazališta Belišće u predstavi “Prva verzija Pepeljuge” – Laura Vrban, Ines Majdenić, Kristina Puškadija,  Matea Puškadija, Vlado Farkaš, Ana Paulić, Lora Pandurić, Nora Pastulović i Krešimir Petrović. Završnica će biti predstava “Kažeš anđeo” u kojoj igraju Ines Majdenić i Laura Vrban.

Program je namijenjen za dob od 5. razreda osnovne škole i starije.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content