Novosti|

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, održala se druga večer tradicionalnog 41. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje rezervirana za prijateljsko amatersko kazalište.

Kazalište Županja na daskama koje život znače zaigralo je predstavu “Kafić kod druga Tita”. Satiričnu komediju, koja je na komičan način progovorila o aktualnim problemima s kojima se danas suočavamo, režirao je Branko Puhek. Predstava ni na koji način nije pokušala revitalizirati ili veličati bilo koga ili bilo što, već poslati poruku kako je vrijeme da se okrenemo budućnosti, mlađem naraštaju i zajedničkom rješavanju problema, a s ciljem gradnje sretnije i bolje budućnosti. Ova satirična komedija pobudila je veliko zanimanje publike koja je napunila dvoranu Centra za kulturu, što nije slučajnost, jer je u kratkom roku odigrana devet puta, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama u okruženju. U predstavi su zaigrali Eva Širić kao Katica Đunđerski, Marija Vištica kao Pionirka, Ivan Filipović kao Tihi, Antun Svirčević kao mladi Kapitalist i Branko Puhek kao Đuka Đukić.

Redatelj Kazališta Županja Branko Puhek predsjednik je Saveza amaterskih kazališta Slavonije i Baranje te je prigodom gostovanja u Belišću uručio Nagradu za životno djelo Ivici Koprivnjaku, iznimno priznatom glumcu i redatelju Amaterskog kazališta Belišća, koji je aktivni član Amaterskog kazališta već više od 50 godina. Ivica Koprivanjak prva je osoba kojoj je SAKSIB dodijelio ovako značajno priznanje, što je još jednom potvrdilo njegovo veliko zalaganje, trud i rad u dramskom amaterizmu.

Sljedeći program, koji će se održati u petak, 29. ožujka 2019. godine, s početkom u 20 sati, rezerviran je za dječju scenu, a namijenjen je za dob od 5. razreda osnovne škole i starije. Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg, Belišće

Foto: Darko Jančikić/Tin Lacković/Vlado Jung

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content