Novosti|

U subotu, 21. listopada 2017. godine u organizaciji DVD-a Našice i JVP Našice organiziran je prvi Firefighter challenge day. Osmišljen je kao okupljanje vatrogasaca iz cijele Hrvatske na zajedničko druženje, ali i provedbu zahtjevnih taktičkih vježbi vatrogasaca.

Okupili su se vatrogasci iz cijele Republike Hrvatske, većinom profesionalni vatrogasci zaposleni u javnim vatrogasnim postrojbama. Sudjelovali su vatrogasci iz 11 mjesta, od toga 4 javne vatrogasne postrojbe, a ostalo su DVD-ovi i to od Umaga, Karlovca, Zagreba, Križevaca, Koprivnice, Virja i Belišća s ukupno oko 30 vatrogasaca. Taktička je vježba zamišljena postavljanjem pet radnih stanica s taktičkim zadacima s kojima se vatrogasci susreću na vatrogasnim intervencijama. Vježbe su bile dosta zahtjevne i naporene. Prva radionica sastojala se od rada na tehničkim intervencijma s unesrećenima u vozilu. Druga radionica bila je labirint gdje se vatrogasci moraju snalaziti u zadimljenom prostoru u kojem se nalaze razne prepreke. Treća radionica bila je je savladavanje prepreka, simulacija ulaska i prolaska kroz ruševine, četvrta se odnosila na simulaciju zadimljenog prostora iz kojeg se vrši spašavanje unesrećene osobe. Peta radionica bila je rad na visinama, gdje se obavlja spašavanje unesrećene osobe i vatrogasaca samih.

Valja napomenuti da su među 30 vatrogasaca aktivno sudjelovale i dvije članice DVD-a Belišće (Jasna Vrbanić i Ivana Kristić), koje su se u punoj vatrogasnoj opremi neumorno i požrtvovno upuštale u ispunjavanje njima postavljenim zadacima.

Ovom prilikom im čestitamo na njihovom angažmanu i trudu.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjedni/tajnik VZG Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content