Novosti|

Mlada belišćanska borkinja Katja Vuković kontinuirano osvjetljava obraz i doprinosi mnogim sportskim uspjesima, kako svojem klubu, tako i našem gradu čije ime pronosi Lijepom Našom te diljem Europe.

Ova šesnaestogodišnjakinja sudjelovala je na mnogim natjecanjima u više borilačkih disciplina te konstantno donosi brojna odličja. Samo neke od disciplina u kojima se  Katja natjecateljski bavi su sportski sambo, combat sambo, amaterski i profesionalni MMA te boks. U prošloj sportskoj sezoni osvojila je odličja na državnim, međunarodnim i europskim prvenstvima, ligama i kupovima.

Prošlu godinu započela je osvojenim državnim prvenstvom u Combat sambu u starosnoj kategoriji seniorki, a kasnije postala vice prvakinja Republike Hrvatske u boksu. Također je zauzela sva prva mjesta i osvojila sve zlatne medalje na Europskom kupu u Sambu i Combat sambu. Katja je proglašena pobjednicom MMA CHALLENGA 2018. – međunarodnog ligaškog natjecanja koje se sastoji od 4 kola i vodi kroz cijelu godinu. Nastavno na ova postignuća, započela je svoju profesionalnu MMA karijeru pobjedom protiv daleko starije i iskusnije borkinje. Iako je godina tek započela, Katja se već može pohvaliti s dvije pobjede na 1. kolu Croatia MMA Challenga. Slijedi KraftHerr Fight Night, borilački spektakl koji će se održati 9. ožujka u St. Polltenu u Austriji, gdje će se ova uspješna borkinja suočiti s Marlene Tulloch. Ukoliko Katja izbori pobjedu na ovom natjecanju, 16. ožujka ju očekuje Europski kup u Sambu i Combat sambu u Zagrebu, a 23. ožujka u Splitu 2. kolo Croatia MMA Challenge.

Svojim radom i trudom te napornim treninzima privukla je pozornost stranih managera koji su prema njoj pokazali interes kao profesionalnoj borkinji i sportašici te je upućena ponuda za potpisivanje ugovora s jednom velikom borilačkom organizacijom.

– Uspjeh ove mlade borkinje je time još veći i važniji jer je sve svoje dosadašnje rezultate ostvarila u seniorskoj konkurenciji, a još mnogo rezultata se od nje i očekuje, ponosno ističe njezin trener Christian Uskoković.

Tekst i fotografije:  Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content