Novosti|

Nakon jedne godine stanke zbog loše epidemiološke situacije, ove su se godine članovi belišćanskog HPD-a odazvali na “Kutjevačko Martinje“ u Kutjevu.

I ove su se godine okupila planinarska društva iz svih krajeva Hrvatske te planinari iz BIH, ali sve u znatno manjem broju. Iako je par dana prije padala kiša, članovi društva nisu odustali te je njih 25 krenulo na put.

Domaćini su se ponovno pokazali u dobroj organizaciji i gastronomskoj ponudi. Nakon okrjepe i pozdravnih riječi grupe su krenule pod vodstvom domaćih vodiča na staze. Staze nisu bile zahtjevne, ali zbog blata i višeslojnog lišća trebalo je opreza u hodu. U ponudi je bilo 3 staze i svatko se mogao prilagoditi prema svojim mogućnostima. Staze su bile od 2 do 6 sati hoda.  

Oko 14 sati ispred crkve članovi su nazočili obredu krštenja vina. Nakon toga, povorka kreće natrag na trg gdje je bio prikazan humoristični obred krštenja vina. Ispod postavljenih šatora služio se pečeni vol s ražnja, čobanac, roštilj, uz sve to i obilje domaćih vina. Slijedi pjesma i ples na prostranom trgu. Prema dogovoru, u 17 sati kreće se doma.

Tekst: Goran Maričić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content