Novosti|

Članovi Likovne udruge Bel-art u subotu, 4. rujna, sudjelovali su na 22. sazivu likovne kolonije u organizaciji Udruga stvaratelja u kulturi Nova Gradiška.

U prostorijama i dvorištu Vatrogasnog doma, u tehnikama suhog patela, akvarela, akrila i ulja na platnu slikalo je pedesetak slikara iz brojnih slikarskih udruga. Ove godine predstavnici Bel.arta na ovoj koloniji bili su Melita Bajt, Jadranka Berak, Tin Lacković i Ivan Vajda. Slike nastale na ovom slikarskom druženju moći će se uskoro pogledati na izložbi koju će članovi  Udruga stvaratelja u kulturi organizirati u svojoj novoj galeriji.

Pudarina u Gajiću

Dugogodišnja suradnja belišćanskih umjetnika i vinara iz etno sela Gajić nastavila se i ove godine na tradicionalnoj manifestaciji “Pudarina”. Ovaj kulturno-turistički program koji organiziraju članovi Udruge vinogradara i vinara “Martinovo brdo” održana je u nedjelju, 4. rujna. Osim uživanja u glazbi i gastronomskim delicijama posjetitelji su mogli pogledati reviju narodnih nošnji te uživati u prikazu običaja Pudarenja (stari običaj čuvanja grožđa od ptica i ostalih “štetnika”, a glavnu ulogu imaju pudarice, mlade djevojke iz okolnih sela). Sudionice revije za nagradu dobile su slike koje u za ovu priliku naslikali članovi Bel-arta: Jadranka Berak, Mara Sabo, Vesna Vajda, Tin Lacković, Ivan Vajda i Antun Sabo.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content