Novosti|

U četvrtak, 24. ožujka 2022. godine, u Vatrogasnom domu Belišće održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost zastupnika DVD-a članica VZG Belišće, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini VZG-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić i čelne osobe Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić – županijski zapovjednik, Zdenko Čarapar – predsjednik VZ OBŽ-a i Goran Dorić – tajnik VZ OBŽ-a.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2021. godinu te Planove rada za 2023. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, a Plana financija za 2023. godinu pročitao je predsjednik VZG-a Belišća Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješće za 2021. godinu i Planova za 2023. godinu VZG-a Belišća te prihvaćanja „Samooprocjene funkcioniranja upravljanja i kontrole VZG-a Belišće u 2021. godini“ nazočnima se obratio Županijski zapovjednik Zdravko Cvenić koji je pohvalio rad VZGB-a i odličnu organizaciju u ispunjavanju svih obveza pred koju postavi VZ OBŽ-a. Ovom prilikom čestitao je kandidatima koji su stekli zvanje “Vatrogasni časnik I. klase” i zajedno sa zapovjednikom VZG-a Belišća Dubravkom Čovčić uručio diplome i uvjerenja i to: Marina Crnoja, Matija Crnoja, Mario Karapetrić, Željko Čakalić, Milan Strahinec, Ivan Torjanac i Slavko Milekić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića, Gradskog vijeća i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istaknuo je zahvalu svim vatrogascima na aktivnostima koje su provodili u akcijama gašenja, posebno na požarima komunalnog otpada, gdje se utrošilo mnogo vremena i angažmana u ljudskom i materijalnom resursu. Samim tim zbivanjima, čovjek se može pitati, što bi bilo da nema vatrogasaca koji dobrovoljno djeluju na navedenim događajima i ugrožavaju svoje zdravlje i život za ostale mještane. Navedeni problem sve manjeg broja članova, prisutan je i u drugim sredinama i udrugama, međutim vatrogastvo je šireg značaja koji se mora očuvati i ojačati. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu sa djecom i mladima.

U ime Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije prisutne je pozdravio predsjednik Zdenko Čarapar, koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo belišćansku vatrogasnu zajednicu kao primjer kvalitetnog rada. Trenutni izazovi oko prijema izbjeglica iz Ukrajine, gdje su uključene pojedine vatrogasne organizacije i daljnje aktivnosti koje budu vezane u pomoć izbjeglicama izvršavat će se u cijelosti. Potrebno je istaknuti dosadašnji angažman bivšeg predsjednika VZ OBŽ-a Nikice Muževića, koji je temeljem svog rada na sjednici Predsjedništva VZ OBŽ-a imenovan za doživotnog Počasnog predsjednika VZ OBŽ-a. Također, istaknuo je kvalitetan red predstavnika VZG-a Belišće u tijelima VZ OBŽ-a, gdje su pojedine osobe i u tijelima HVZ-a, te im se ovim putem zahvaljuje na velikom doprinosu u radu u navedenim tijelima, te im je poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući Nikica Mužević zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content