Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće najavljuje novi književni susret za djecu koji će se održati u petak, 1. travnja 2022. u 12.30 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća.

Susret je namijenjen osnovnoškolcima kojima će se predstaviti nagrađivana hrvatska autorica za djecu Jasminka Tihi Stepanić, a organiziran je u suradnji s Denisom Selthoferom, trgovačkim predstavnikom izdavačke kuće Naklada Ljevak u čijoj su nakladi objavljeni mnogi autoričini romani.

Povod ovog još jednog književnog događanja za djecu je Međunarodni dan dječje knjige koji se svake godine diljem svijeta obilježava 2. travnja, na dan rođenja poznatog dječjeg pisca Hansa Christiana Andersena. Temeljna namjera obilježavanja tog značajnog datuma je isticanje važnosti dječje knjige i razvijanja ljubavi prema čitanju od najranije životne dobi. Uvijek vođene mišlju kako je knjiga najbolji čovjekov prijatelj, belišćanske knjižničarke odlučile su ovim književnim susretom ukazati djeci da je čitanje knjiga neophodna vještina za cijeli život. To će im potvrditi i Jasminka Tihi Stepanić koja će im ispričati sve o svojoj ljubavi prema pisanju i čitanju knjiga. Tako će osnovnoškolci saznati da se Jasminka u svojim romanima i pričama bavi suvremenom problematikom odrastanja koja pred djecu i mlade stavlja brojne probleme i izazove. Upravo zbog te tematike koja je djeci itekako bliska, njezine su knjige uvrštene na izborni popis lektire za osnovnu školu.

Knjižnica stoga poziva svu djecu koja su već čitala neke Jasminkine naslove, ali i one koji nisu, da dođu na ovaj susret i upoznaju izvrsnu književnicu čije će knjige zasigurno poželjeti čitati.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografija: https://www.vgdanas.hr/grad/profesorica-jasminka-tihi-stepanic-u-tuzli-dobila-regionalnu-nagradu-mali-princ/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content