Novosti|

U petak, 15. rujna 2023. godine, na belišćanskom bazenu održano je 9. Državno natjecanje u kuhanju čobanca kojim je započela ovogodišnja kulturno-turistička manifestacija Belišćanska zlatna jesen.

Ovogodišnje je natjecanje okupilo 55 majstora kotlića i njihovih ekipa. Stručni ocjenjivački sud činili su Arpad Šipec kao predsjednik i članovi komisije Domagoj Kolar i Laslo Šipec.

Najbolji čobanac skuhao je Velimir babić iz Zelčina, drugo mjesto među najboljima osvojio je Damjan Bačić iz Baransjkog Petrovog Sela,  a treće Bojan Marušić iz Osijeka.

Svi natjecatelji dobili su zahvalnice i majice, a najboljim majstorima u kuhanju čobanca zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen uručile su priznanja, plakete i kotliće.

Natjecatelje, članove njihovih ekipa te sve posjetitelje zabavljao je Tamburaški sastav Šokci dok je program vodila Monika Đogaš.

Subotnji program Belišćanske zlatne jeseni započinje u 9 sati Međunarodnom likovnom kolonijom „Panon“ Belišće kod Doma umirovljenika u Belišću.

U 18 sati, ispred Palače Gutmann održat će se Svečano otvorenje obnovljene Palače Gutmann i središnjeg gradskog trga uz izložbu akademskog slikara i kipara Nedeljka Čubeka.

Nakon otvorenja, u 19 sati uslijedit će koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod nazivom „La vie en rose“.

Foto: Tin Lacković, Matej Šimić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content