Novosti iz života udruga|

U nedjelju, dvadeset članova belišćanskog planinarskog društva odazvalo se na 71.Dan slavonskih planinara. Domaćin je bio HPD „Papuk“ Virovitica, a mjesto okupljanje bila je virovitička Bilogora, mjesni dom Sveti Đurađ. Okupilo se oko 400 planinara iz lijepe naše, a domaćin ih je dočekao s okrijepom i postavljenim štandovima HGSS-a, Hrvatskih šuma i HPD-a „Papuk“.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Mario Ripl koji je naglasio da se ove godine obilježava 95 godina organiziranog planinarstva u Virovitici. Sve je pozdravila i dopredsjednica HPS Jadranka Čoklica, predsjednik udruge „Slavonski planinari“ Otmar Tosenberg i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Krenulo se na predviđene tri staze za hodanje od 12km, 10km i 8 km i svatko je odabrao stazu prema svojoj psihofizičkoj kondiciji. Nakon povratka s hodanja uslijedio je ručak planinarski grah po simboličnoj cijeni. Bili smo počašćeni i domaćim kolačima. Nakon toga slijedi planinarska veselica uz živu glazbu, podjela zahvalnica nazočnim društvima i podjela priznanja za obilazak slavonskog planinarskog puta.

Opraštamo se s ljubaznim domaćinima i odlazimo doma.

Vidimo na slijedećem planinarskom susretu 23.09. u Feričancima na 32.tradicionalnom susretu „Kroz šume i vinograde„

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content