Novosti|

Hrvatski fotosavez provodi program javnih potreba u tehničkoj kulturi na području čitave Hrvatske u suradnji s udrugama, školama i drugim ustanovama. 
Osobita pozornost pridaje se organizaciji programa za djecu i mlade, za osobe s posebnim potrebama te programima stručnog usavršavanja voditelja programa za mlade.
Veliki dio programa usmjeren je ka istraživanju, bilježenju i prezentaciji hrvatske kulturne i prirodne baštine kroz fotoradionice, izložbe i publikacije.

Fotoradionica Hrvatskog fotosaveza
„Baštinska ostavština valpovačkih vlastelina“
18. – 20. svibnja 2018.

Posljednjih godina intenzivno se provodi projekt fotoradionica u kojima se snima „camerom obscurom“.
Jedna od planiranih radionica „camere obscure“, predviđena pod nazivom „Baštinska ostavština valpovačkih vlastelina“, potaknuta je izložbom „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“. Okupila bi u dva navrata mlade sudionike iz Valpova i Belišća. Predviđa se fotografiranje okoline dvorca u Valpovu i Donjem Miholjcu, te Belišća.

Snimali bi „camerom obscurom“ one scene, koje su dostupne za snimanje tom tehnikom, te izrađivali fotografije u tamnoj komori.
Postav izložbe radova nastalih u radionici dogovoren je u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, a planira se postav i u Valpovu, Belišću te drugim gradovima u Hrvatskoj.
Sama izložba se koncipira na način da se spaja snimljeni negativ i pozitiv, fotografije se izrađuju u većem formatu i kaširaju na kapafix podlogu.

U radionici će sudjelovati mladi iz Valpova, Belišća, SOS Dječjeg sela Ladimirevci i udruge MI Valpovo.
Voditelji radionice su Zlata Medak i Predrag Bosnar iz HFS.

 

Tekst: Dragan Francuz, ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content