Novosti|

U subotu 19. svibnja 2018.g. u Valpovu je organiziran 18. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Pod geslom “Ti idi za mnom” (Iv 21,22) susret je održan u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, gdje se okupilo između 800 i 1000 sudionika. U skladu s geslom, svatko od pozvanih gostiju, pa tako i predstavnica grada Belišća, dobio je svog čuvara-osobu s invaliditetom koja je taj dan bila njegova pratnja. Na neki način, uloge su ovaj put bile zamijenjene.
Nakon euharistijskog slavlja, koje je predvodio nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, uslijedio je kulturni program na trgu gdje su domaćini, članovi udruge ”MI”, izveli zanimljiv program protkan pjesmom i optimizmom. Događanju je nazočio i zamjenik župana, Goran Ivanović, te predstavnici grada.
Svi sudionici i gosti okrijepili su se, zahvaljujući vrijednim volonterima pod vodstvom doktorice Zdenke Turalija, te nastavili druženje uz tamburaše, dok je za roditelje bilo organizirano predavanje o pravima i novčanoj pomoći.
Nadbiskupija organizira susrete osoba s invaliditetom svake godine u drugom gradu te je to prilika za razmjenu iskustava, upoznavanje i druženje. Prilika je to i za sve građane, za otvorenost i prihvaćanje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content