Novosti iz života udruga|

Sudjelovalo ukupno 204 učenika
U projektu “Modelarstvo” u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće i OŠ Veliškovci sudjelovalo je 204 učenika raspoređenih u 11 razreda. Odrađeno je 22 sata obrade 3 mm šperploče na strojevima “Unimat”. Potrošeno je 108 komad šperploče i 46 pilica. Tehnička tvorevine koje su učenici izrađivali bila je prilagođene uzrastu, dva bora koja su se spajala u 3D model, a gotove radove učenici su nosili kući. Ako ovome pribrojimo i radionice modelarstva u OŠ Valpovo koje su održane u studenomu 2023. godine sa 243 učenika, u radionicama modelarstva sudjelovalo je ukupno 447 učenika.
Ovo je još jedna u nizu uspješno odrađenih radionica modelarstva koja je ostvarena zajedničkom suradnjom OŠ Belišće, nastavnika tehničke kulture Velimira Kunzinama i Ive Grgića i CTK Valpovo-Belišće. Mentori su bili Marijan Antolović i Dragan Francuza.

Najbolje dvije ekipe iz škole sudjelovati će na županijskom nivou natjecanja.

Polaznici su imali priliku naučiti raditi na stroju, obrađivati materijal alatima i biti upoznati s ostalim radionicama u Centru tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Za sve učenike još pripremamo i radionice vezane za STEM područje: 3D modeliranja i printanja, CNC laserskog rezanja, mBotovi i microbitovi, koje pripremamo do kraja školske godine u bloku po dva sata. Mi smo se zadovoljni vratili u ZTK Valpovo-Belišće u pripremi radionica za “Uskrs u tehnici“ koje će popuniti i neki novi polaznici.

Ivana Francuz

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content