Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, povodom Međunarodnog dana žena, održano je u četvrtak, 7. ožujka 2024., predstavljanje najnovije knjige poznate hrvatske spisateljice Josipe Pavičić. Ona je u belišćanskoj gradskoj knjižnici gostovala već treći put, a ovom prilikom Belišćanima je predstavila svoju knjigu Ja, pa ja i opet ja: vodič za preživljavanje narcisa.

Josipa Pavičić široj je javnosti poznata iz raznih medija. Dva desetljeća svoje karijere provela je kao pjevačica, glumica, novinarka i televizijska voditeljica, dok posljednjih nekoliko godina uspješno plovi u književnim vodama. Voditeljica je predavanja i radionica samopomoći i osobnog rasta i razvoja. Poučava autogeni trening i potiče druge ljude da krenu u potragu za pozitivnim promjenama. Josipu su upravo ta razna životna iskustva ljudi s kojima radi potaknula da napiše knjigu o narcisoidnosti koja je, u današnje vrijeme, prerasla gotovo u epidemiju. Kao takva, narcisoidnost pogađa baš svakoga i nitko nije imun na njezine učinke. U želji da pomogne što većem broju ljudi, knjigu je pisala jednostavnim jezikom kako bi se čitatelji što lakše mogli poistovjetiti s opisanim iskustvima. No, knjiga je i stručno utemeljena pa su, uz istinite osobne priče, objašnjene važne tehnike i alati koji mogu pomoći u prepoznavanju i obrani od „narcisa“.

Na jučerašnjem predstavljanju knjige autorica je, navodeći brojne primjere iz prakse, ali i iz svakodnevnog života, detaljno pojasnila pojam narcisoidnosti i narcisoidne osobnosti. Svojim izvrsnim predavanjem uspjela je svima prisutnima približiti glavnu poantu Vodiča za preživljavanje narcisa, što potvrđuje i zainteresiranost za kupovinom vlastitog primjerka knjige. 

Tekst: Dijana Crljenić
Fotografije: Dijana Crljenić, Ina Zamaklar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content