Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je akciju prikupljanja i darivanja knjiga povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se diljem svijeta obilježava 14. veljače. Knjižnica je taj značajan datum obilježila već nekoliko puta organizirajući akciju prikupljanja i darivanja knjiga namijenjenih djeci. I ovoga puta skupljale su se dječje knjige i slikovnice za učenike u Područnoj školi Vinogradci koja djeluje pri belišćanskoj Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića. Svi koji su htjeli sudjelovati u akciji mogli su doći u Knjižnicu i pokloniti novu ili rabljenu dječju knjigu ili slikovnicu. To su mogli učiniti u razdoblju od 8. do 14. veljače 2022. pa je u tih tjedan dana Knjižnica uspjela prikupiti brojne dječje slikovnice i knjige.

Knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević darovane knjige i slikovnice odnijele su u Područnu školu u Vinogradcima, gdje su ih ugostili učenici od prvog do četvrtog razreda zajedno sa svojom učiteljicom Melitom Vujičić. Oduševljenje na njihovim licima najbolja je potvrda da je akcija uspješno obavljena i time je potrebno zahvaliti se svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspjehu ove hvalevrijedne akcije. Na ovaj način učinjeno je uistinu dobro djelo jer su osnovnoškolci iz Vinogradaca itekako zaslužili da njihova malena škola bude upotpunjena novim naslovima koje će rado čitati. Već dugi niz godina učiteljica Melita Vujičić i njezini učenici osmišljavaju odlične ideje kako školu učiniti što boljom u svakom smislu. Uz to sudjeluju u raznim projektima na nacionalnoj razini pa je u sklopu projekta Hrvatske radiotelevizije „Najljepši školski vrtovi 2019.“ njihova škola te godine proglašena najljepšom područnom školom u Hrvatskoj. Upravo zbog svega toga nema sumnje da će darovane knjige i slikovnice u potpunosti iskoristiti za razvijanje svojih čitalačkih navika i za svekoliko obrazovanje. Na kraju divnog druženja učenici su pomogli knjižničarkama nadopuniti lokalnu kućicu-knjižnicu novima naslovima za čitanje. 

Ovom aktivnošću Knjižnica Belišće započela je održavanje brojnih aktivnosti i događanja kojima će, kao i uvijek, poticati širenje svijesti o važnosti razvijanja čitanja od najranije životne dobi i njegovanju te vještine tijekom cijelog života.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content