Novosti|

Belišćanska gradska knjižnica osmislila je i ove godine raznolik program za Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava diljem zemlje. To je manifestacija koja ističe knjige kao ključne medije znanja, važnost razvijanja kulture čitanja i potrebu korištenja usluga svake knjižnice. Time je to jedna od najznačajnijih manifestacija na području domaće književnosti i knjižničarstva te na domaćem nakladničkom tržištu. Upravo zbog svega toga, tijekom idućih mjesec dana, točnije, od 15. listopada do 13. studenoga 2020. u Knjižnici će se održavati razne aktivnosti namijenjene djeci i odraslima.

Prve dvije aktivnosti kojima je započeo belišćanski ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige održane su u četvrtak, 15. listopada 2020. U 16 sati započeo je Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga koje se mogu kupiti po cijeni od 5 kn. Interes za ovaj Sajam uvijek je izrazito velik, što se pokazalo i ovoga puta. Mnogi su došli odmah prvi dan kako bi kupili naslove za nadopunu vlastitih knjižnica, ali i svi ostali imat će priliku upotpuniti svoje kućne knjižnice jer Sajam će trajati sve dok se knjige ne rasprodaju. Sav prihod od prodaje knjiga Knjižnica će utrošiti na kupovinu novih naslova.

Druga aktivnost, koja je započela u 18 sati, bila je izložba Metal art. To je zanimljiva izložba metalnih figurica i predmeta koje izrađuje mladi Belišćanin Igor Kovačević. Riječ je o figuricama različitih oblika i motiva koje Igor izrađuje od raznolikog materijala kao što su matice, vijci, lim, žice, šipke, lanci te ostaci metala. Njemu je to, prije svega, hobi koji prakticira iz čistog gušta i baš zato uspijeva napraviti prava mala umjetnička djela. Ovo je Igorova prva samostalna i prva izložba uopće, a Knjižnica je pak po prvi put dosad organizirala izložbu metal art pravca. O svemu tome rekla je ponešto i ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar koja je pozdravila sve nazočne te im predstavila Igora i njegov rad. Otvorenje izložbe upotpunio je nastup poznatog osječkog glazbenika Ivana Kovačevića zvanog Jimi koji je svojom izvedbom oduševio prisutne posjetitelje.

Svi zainteresirani moći će pogledati ovu jedinstvenu izložbu sve do 11. studenoga 2020. godine.

Informacije o ostalim aktivnostima Mjeseca hrvatske knjige koji se odvija u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće mogu se pratiti u lokalnim medijima i na Knjižničnoj Facebook stranici.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content