Novosti|

Uoči prve nedjelje došašća, u subotu, 28. studenoga, otvorenjem klizališta započela je manifestacija Advent u Belišću. U skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, pored najljepšeg vrtića u Hrvatskoj – Dječjeg vrtića Maslačak, počela je belišćanska božićna čarolija, koja uz veliko klizalište, božićne lampice i ukrase, nudi i posebno uređene kutke za fotografiranje, a svoje su mjesto ondje našle i jaslice.

Advent u Belišću prigodnim riječima otvorioje predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko u pratnji potpredsjednika Zlatka Adjulovića, a djeca su s nestrpljenjem čekala prvi ovosezonski izlazak na led u ritmu božićnih pjesama. Važno je napomenuti da je obvezno korištenje zaštitne maske na klizalištu i prostoru oko njega, a prilikom najma klizaljki, osobama se mjeri temperatura i zapisuju osobni podaci. Također, cijelo vrijeme je važno voditi računa i o socijalnoj distanci i svim drugim preporukama za zaštitu od koronavirusa, a klizanje je organizirano u grupama od najviše 20 klizača svakih pola sata.

Advent u Belišću traje do 10. siječnja 2021. godine, a klizalište radi svakodnevno od 15 do 21 sat. Cijena je ostala ista kao i prethodnih godina – pet kuna za najam klizaljki  i pet kuna za ulaznicu, s tim da je na dan otvorenja, na Božić (25. prosinca), Stjepanovo (26. prosinca), Novu godinu (1. siječnja), Tri kralja (6. siječnja) i na dan zatvaranja klizališta (10. siječnja), klizanje besplatno.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ove godine neće biti tradicionalnog zajedničkog blagdanskog ručka za Badnjak, ali će građani moći 24. prosinca od 11 do 12 sati doći po porciju besplatnog fiš paprikaša za ponijeti kući. Fiš paprikaš će se kuhati u poznatom belišćanskom 600-litarskom kotliću na Tržnom centru u Belišću. Izostat će i zajednički ispraćaj Stare godine, no Novu godinu ćemo pozdraviti vatrometom u ponoć.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tn Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content