Novosti iz života udruga|

Radionice modelarstva započeli smo u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće u ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine, pod blok-satom tehničke kulture. Prvi su bili učenici iz 7.a i 7.b – ukupno 46 učenika. Voditelji radionica su Marijan Antolović i Dragan Francuz.

U dva tjedna kroz radionice modelarstva proći će svi učenici od 5. do 8. razreda. Sve je organizirano zahvaljujući nastavnicima tehničke kulture Ivi Grgiću i Velimiru Kunzinamu u dogovoru s tajnicom ZTK-a Valpovo-Belišće gospođom Ivanom Francuz.

Učenici će u ovoj radionici raditi na Unimat strojevima i izrezivati modele bora od 3 mm šperploče po isprintanom nacrtu na samoljepivom papiru. Dva učenika moraju što kvalitetnije obraditi materijal i spojiti ga u zadani model. Nakon svih održanih radionica ocjenjivačko povjerenstvo izabrati će najbolji rad koji će dvije ekipe iz svake škole odvesti na županijski nivo natjecanja.

Dvije najbolje ekipe sudjelovat će na županijskom nivou natjecanja.

Nakon radionica modelarstva nastavit ćemo radionice iz područja STEM-a (3D modeliranje i printanje, CNC laser, mBot i microbit) u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće i OŠ Veliškovci. 

Ivana Francuz, tajnica

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content