Novosti iz života udruga|

U subotu, 24. veljače 2024. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je redovna 120. godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci i Gat, te DVD-ova Marijanci, Šljivoševci, Novi Bezdan, Črnkovci ), te operativnih članova Društva.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i povjerenik za mjesto Bistrinci Rade Bagarić i predstavnik Udruge sportskih ribolovaca.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2023. godini, te Planove rada i financija za 2025. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Zapovjednik Siniša Ledinšćak osvrnuo se na rad Društva u protekloj 2023. godini koju su obilježile mnogobrojne aktivnosti, od kojih je potrebno istaknuti obilježavanje Dana sv. Florijana i prezentaciju rada mlađim sumještanima, sudjelovanje u akciji „Volim Belišće ali čisto“, viša vatrogasnih natjecanja i domaćini gradskog vatrogasno natjecanja VZG Belišća, sudjelovanje u pripremama za crkveni god na svetištu sv. Ane dobavom vode, dežurstvo za vrijeme žetvenih radova, te sudjelovanje na čobanijadi, fišijadi i pečenju slanine na području Grada Belišća. Godinu 2023. obilježila je i posjeta delegacije Tirola iz Austrije u sklopu projekta nabavke vozila gdje su vidjeli dobro organizirano članstvo i uređeno vatrogasno spremište. U 2023. godini bile su dvije požarne intervencije i pet tehničkih intervencija, što su članovi vatrogasne postrojbe stručno odradili, kao i ispomoć na obrani od poplava u Satnici Valpovačkoj.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva. Također, pozdravio je sve prisutne i prenio zahvalu na dobroj pripremi i prezentaciji DVD-a Bistrinci prilikom posjeta delegacije iz Tirola u sklopu projekta donacije vozila u ime predsjednika i zapovjednika VZ OBŽ-a Zdenka Čarapara i Zorana Pakšeca. DVD Bistrinci ove godine obilježavaju 120 godina postojanja što pokazuje konstantan rad i brigu o Društvo, a trenutno je zasnovano na 17 članova, koji svoju entuzijazam pokazuju kroz daljnja osposobljavanja, natjecanja i vježbe, a što je doprinos i vodstva Društva i samih članova. Želi puno uspjeha u daljnjem napredovanju i postizanju dobrih rezultata.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko u svom obraćanju  pozdravio je sve  prisutne članice i članove DVD-a Bistrinci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvaljuje navedenu donaciju vozila, što će uveliko  pripomoći boljem radu Društva, ali ukazuje na problem starosti vatrogasne oprema i vozila. Također napominje potrebu većeg broja podupirućih članova od strane mještana Bistrinaca, kako bih poduprli rad Društva, koje djeluje na dobrobit cijele zajednice. Čestitao je DVD-u Bistrinci na svemu što rade, posebice na brizi svoji sumještana, te poželjelo puno uspjeha u budućnosti.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, predsjedavajući Ivan Anić je pozvao zapovjednika VZG Belišće Dubravka Čovčića da uruči diplome zaslužnijim članovima i to:

Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini: Ivan Anić i Danijel Grgić.

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac I klase»: Karlo Majerić

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik»: Danijel Petrović

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik I klase »: Danijel Grgić

Nakon uručenih priznanja, a predsjedavajući gosp. Ivan Anić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content