Grad za mlade, Novosti|

Početkom nove školske godine započete su aktivnosti u radionicama CTK-a u Domu tehnike Valpovo, ali i osnovnim školama.

Nastavom su obuhvaćeni učenici od 5. do 8. razreda te učenici Srednje škole Valpovo. U pravilu se svako područje pokriva dvama školskim satima. Kompletnu opremu potrebnu za izvođenje nastave (Unimat strojevi, materijali, alati, prijenosna računala, 3D printeri i ostalo) mentori nose sa sobom u određenu školu.

Radionice su krenule u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu. U dogovoru s ravnateljem Daliborom Košutićem i nastavnicom Biljanom Pantoš, praktičnu nastavu održavaju voditelji radionica CTK-a Valpovo-Belišće. Radionice po dva školska sata bile su 27. i 28. rujna 2021. u 6b, 7b, 8a, 6a i 7a. Predavanja i praktični dio nastave o microbitovima odradio je profesor Marijan Antolović sa 107 učenika.

Nastava obuhvaća predavanje i praktični dio iz područja za koje škole nisu opremljene: modelarstvo, elektronika, robotika, mBot, microbit, 3D modeliranje i 3D printanje.

Sljedeći mjesec održat će se radionice u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Belišću i Područnoj školi u Veliškovcima. Cilj je do kraja školske godine u svakom razredu odraditi po 6 školskih sati. Na ovaj način svaki učenik ima priliku upoznati nove tehnologije u tehničkoj kulturi, nastaviti usavršavanje u radionicama CTK-a Valpovo-Belišće i možda, nakon završetka osnovne škole, upisati neku od tehničkih srednjih škola.

Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content