Novosti|

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i ove je godine donio Odluku o isplati jednokratne pomoći za Uskrs u iznosu od 300 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja, koji primaju mirovinu u iznosu manjem od 2.000 kuna mjesečno.

Nakon što je prvotno odgođena zbog pandemije koronavirusa, podjela uskrsnica počela je u utorak, 26. svibnja 2020. godine, a u Gradskoj upravi je umirovljenike dočekao gradonačelnik Belišća Dinko Burić, od kojeg se doznaje kako je za ovu namjenu, za 759 umirovljenika (prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje), u gradskom proračunu osigurano 230.000 kuna. Inače, Grad Belišće već duži niz godina osigurava božićnice za nezaposlene, a dok je prošle godine uskrsnica za umirovljenike iznosila 250 kuna, ove je godine taj iznos povećan na 300 kuna.

Uskrsnica je danas podijeljena i umirovljenicima iz prigradskih naselja, a svi oni koji u najavljenim terminima nisu došli po uskrsnicu, mogu to učiniti do 5. lipnja u belišćanskoj Gradskoj upravi, u sobi broj 6. Sa sobom je obavezno ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine. Umirovljenici koji mirovinu ostvaruju u inozemstvu, a ona sama ili zajedno s domaćom mirovinom ne prelazi iznos od 2.000 kuna mjesečno, sa sobom moraju ponijeti odreske obje mirovine.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content