Novosti|

I ove je godine Grad Belišće za sve osnovnoškolce s područja grada i prigradskih naselja osigurao besplatna dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice za obvezne i izborne predmete, zbirke zadataka, likovne mape, atlase i kutije za tehničku kulturu).

Podjela je započela u utorak, 1. rujna 2020. godine u prijepodnevnim satima u predvorju zgrade Gradske uprave, a ondje je bila i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, od koje smo doznali da se pomoć od oko 330.000 kuna za dopunska i pomoćna nastavna sredstva odnosi na 700 školarca koji pohađaju matičnu školu u Belišću, područne škole u Veliškovcima i Vinogradcima, ali i područnu školu u Bocanjevcima, koja pripada valpovačkoj osnovnoj školi.

Uz sve dosadašnje mjere, koje su još “pojačane” prošlotjednom odlukom belišćanskog Gradskog vijeća, ovo je još jedan dokaz da Belišće vodi dobru socijalno-demografsku politiku. Podsjetimo, iznos novčane naknade za novorođenčad je povećan s 5.000 na 7.500 kuna, studentske stipendije rastu u svim kategorijama za 100 kuna, što znači da će 25 najboljih studenata u novoj akademskoj godini umjesto 1.100 primati 1.200 kuna, studenti s prosjekom iznad 3,0 će umjesto 700 primati 800 kuna, a stipendija za sve ostale studente (s prosjekom nižim od 3,0) sada će umjesto 400 biti 500 kuna. Tu je i projekt „Zalogaj“, kolokvijalno nazvan stipendijama za srednjoškolce, čiji se iznos s dosadašnjih 150 kuna, s početkom nove školske godine povećava na 200 kuna. Kad je u pitanju predškolski odgoj, u gradskom su proračunu osigurana dodatna sredstva kako bi u vrtić mogla biti upisana baš sva djeca čija su oba roditelja zaposlena (radi se o desetero djece koja će ovom odlukom moći ići u vrtić), a kako bi se poštovali svi pedagoški standardi, zaposlit će se i dodatne odgojiteljice. 

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Mato Jerkić, Belišćanski list

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content