Novosti|

Na tradicionalnom Susretu gradonačelnika i poduzetnika koji se ove godine održao u Vodicama od 22. do 24. studenoga 2017., odazvalo se preko 350 sudionika, a grad Belišće predstavljao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Susret se održao po 9. puta u suorganizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i tjednika Lider te pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva financija.

Susret je ujedno bio i prigoda za razmjenu pozitivnih iskustava čelnika gradova i poduzetnika koji su prezentirali svoja inovativna rješenja primjenjiva u jedinicama lokalne samouprave.

Održane prezentacije najboljih lokalnih praksi te panel rasprave: o budućnosti lokalne samouprave, zbrinjavanju otpada i lokalnom razvoju i kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice privukle su veliki interes sudionika. U raspravama su sudjelovali i ministrica Gabrijela Žalac te ministri Zdravko Marić i Lovro Kuščević, dok je prezentaciju o upravljanju državnom imovinom održao ministar Goran Marić.

Uoči samog susreta, Predsjedništvo i Nadzorni odbor Udruge gradova, održali su svoje redovne sjednice, a na Predsjedništvu su razmatrana izvješća o radu Udruge u 2017. godini, planski dokumenti za 2018. godinu, sastav Predsjedništva za naredno mandatno razdoblje i prispjele kandidature za predsjednika i potpredsjednike Udruge. Predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo izvještajne i planske dokumente u predloženom obliku te ih uputilo Skupštini. Popis članova Predsjedništva  za naredni mandat sastavljen je sukladno odlukama gradova članova s područja svake županije i upućen na potvrdu Skupštini.

Na sjednici Skupštine održane 24. studenoga razmatrani su i jednoglasno prihvaćeni svi izvještaji i planski dokumenti Udruge, prihvaćena je informacija o samoprocjeni funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrola s pripadajućim akcijskim planom te prijedlog sastava Predsjedništva za novo mandatno razdoblje. Osječko-baranjsku županiju će i u narednom četverogodišnjem mandatu predstavljati gradonačelnici Belišća i Osijeka, Dinko Burić i Ivan Vrkić.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog kandidata za predsjednike i potpredsjednike Udruge za naredno mandatno razdoblje. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk izabran je za predsjednika, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić za potpredsjednika iz redova gradova sjedišta županija i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić za potpredsjednika iz redova gradova koji nisu sjedišta županija.

Skupština je također jednoglasno izabrala novi sastav Nadzornog odbora za naredno mandatno razdoblje. Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak izabran je za predsjednika Nadzornog odbora, a gradonačelnik Našica Josip Miletić,  gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac za članove Nadzornog odbora.

Foto: Domagoj Varžić, www.udruga-gradova.hr

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content