Novosti|

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama, 23. 11. 2022., organizirala je još jednu aktivnost u okviru projekta “Zajedno za mentalno zdravlje“ koji sufinancira Grad Belišće. Ovoga puta riječ je o radionici “Ples sjena“ koju je vodila prof. doc. dr. Darija Rupčić Kelam s Filozofskog fakulteta u Osijeku te postdiplomantica na specijalističkom studiju Kreativnih terapija, smjer terapija pokretom i plesom, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Radionica je bila namijenjena ženama u svrhu osnaživanja. Koristili su se elementi terapije plesa i pokreta radi poboljšanja emocionalne, kognitivne, tjelesne i socijalne integracije. Na radionici je sudjelovalo petnaest žena različite dobi, a radionicu su ocijenile vrlo uspješnom sa željom nastavka.

Udruga PUKS kontinuirano provodi radionice osnaživanja žena, među kojima se ističu “Pozitivni četvrtak“ te tečajevi samoobrane u suradnji s Borilačkim centrom Belišće.

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i naša aktivnost doprinosi osnaživanju žene i prevenira nasilje nad njom. Žena nije kriva za nasilje koje doživljava. Žena može osnažiti svoje samopouzdanje, samopoštovanje i svijest o nezamjenjivoj ulozi koju ima u društvu i obitelji.

Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content