Novosti|

Fotoradionica djeluje pri ZTK Valpovo-Belišće i okuplja, uglavnom subotom od 10 do 12 sati, djecu od 1. do 8. razreda. Voditelji radionice, Goran Kupčerić i Dragan Francuz, nastoje djecu usmjeriti u fotografski doživljaj svijeta oko sebe te kako taj svijet neopterećeno fotografskim „zakonitostima“, prenijeti na karticu fotoaparata.

Polaznici su uglavnom fotografirali na zadanu temu nakon kratkog teoretskog uvoda, ali uvijek im je ostala kreativna sloboda pritiska na okidač i za vlastitu ideju. Svojim fotografijama sudjelovali su na domaćim i inozemnim natjecanjima i osvajali vrijedne pohvale i priznanja.

Ove godine su (u 70 školskih sati) „otpucali“ 6.290 fotografija. Nakon ponovnog pregleda svih radova odlučili smo svijetu pokazati dio radova, jer su oni to zaslužili (i radovi i autori). Spuštanja ljestvice kvalitete fotografskog izražaja nije bilo, bez obzira na uzrast i kvalitetu fotoaparata kojim se fotografiralo (to se pokazalo ispravno u posljednjih 19 godina).

Na našoj Facebook stranici možete vidjeti izbor od 60 fotografija koje nisu tehnički dorađivane, a od njih je 18 printano na ceradnom platnu dimenzije 12 m x 0,8 m.

Premjerno postavljanje izložbe bilo je na 16. „Danima tehnike“ u Belišću 1. lipnja 2019. Izložba će biti postavljena u OŠ Belišće, te u Valpovu za Ljeto Valpovačko. Na jesen nastavljamo po drugim mjestima i školama.

Autori fotografija:

Bruno Špoljarić, Buga Kurtović, Filipa Kuna, Fran Šandor, Gea Antunović, Lea Škorvaga, Lucija Topalović, Magda Kovač, Nea Pohižek, Nivia Grgec, Oleg Radolić, Sara Ađić, Stefanija Pujić, Stela Marković, Tia Birovljević, Tin Arambašić, Valentina Foro

Tekst: Dragan Francuz

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content