Novosti|

Videonadzorom javnih površina podiže se razina sigurnosti određenog područja, a u tome nije iznimka niti naš grad. Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Belišća, gradonačelnika Dinka Burića i belišćanskog Vijeća za prevenciju te Policijske postaje Belišće, unapređuje se razina sigurnosti svakog građanina, a još jedan korak u tom smjeru učinjen je danas (11. veljače), kada je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić donirao LCD televizor na kojem će policija moći u realnom vremenu pratiti snimke sa 60-ak kamera koje su postavljene na javnim površinama u gradu Belišću i prigradskim naseljima.

-Svakako treba pohvaliti naše policijske službenike koji su proteklih tjedana razotkrili počinitelja nemilih (zlo)djela na području Valpovštine koji su uznemirili građane. Tomu su doprinijele upravo kamere koje su postavljene na javnim površinama u Belišću, rekao je zamjenik gradonačelnika garda Belišća Domagoj Varžić, dodajući i kako je u postupku razrješenje još jednog kaznenog djela koje se tiče konkretno gradske uprave.

-Zaista funkcija kamera na javnim površinama ima pozitivnu stranu. Policiji želimo da imaju što manje posla, a upravo kroz različite zajedničke preventivne akcije nastojimo broj kaznenih i prekršajnih djela smanjiti na minimum, zaključio je zamjenik gradonačelnika.

-Potpora lokalne samouprave je jako važna, a ovaj poklon je doista svrsishodan, rekao je načelnik PP Belišće Vlado Krznarić, pojašnjavajući kako je nedavno, na inicijativu Odjela za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske i županijskog Vijeća za prevenciju, održan sastanak na temu postavljanja videonadzora u svim gradovima i općinama na području Osječko – baranjske županije. -Zbog toga smo kroz Vijeće za prevenciju grada Belišća zatražili LCD televizor kako bismo u realnom vremenu mogli pratiti 60-ak kamera koje se nalaze na ovom području. Po potrebi snimke se mogu premotavati i time u jednu ruku djelujemo preventivno, a ukoliko bude potrebno, na taj će se način provjeravati što se dogodilo te ćemo moći uhvatiti i privesti počinitelja, pojasnio je načelnik belišćanske policije.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content