Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je u srijedu, 10. veljače 2021., zanimljivu aktivnost za djecu u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak Belišće.

Povod te aktivnosti je nadolazeće Valentinovo koje su belišćanske knjižničarke odlučile obilježiti akcijom čitanja dječjih slikovnica o ljubavi. Upravo zato mališani vrtićke skupine Kikići rado su se odazvali pozivu da posjete Knjižnicu. Došli su zajedno sa svojim odgojiteljicama Dragicom Jančikić i Aleksandrom Šrepfler kako bi s knjižničarkom Dijanom Milišić-Zečević pročitali poučnu slikovnicu koja govori koliko je ljubav važna i zašto je treba osjećati i dijeliti. Nakon što su pažljivo poslušali što im je knjižničarka pročitala, Kikići su razgovarali s njom i sa svojim odgojiteljicama o tome što za njih znači ljubav, prema kome je osjećaju i kako ju doživljavaju. I ovoga puta pokazali su svoja poprilično mudra i zrela razmišljanja o jednoj od najvažnijih supstanci života.

Bila je ovo još jedna od aktivnosti koje će Gradska knjižnica i čitaonica Belišće provoditi tijekom 2021. koju je Ministarstvo kulture proglasilo Godinom čitanja u Hrvatskoj.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće  
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content