Novosti|

Izgradnja vodenice, budućeg prepoznatljivog turističkog simbola Bistrinaca i Belišća koje će svoje mjesto naći na odmorištu Drava u Bistrincima, bliži se svom kraju. Dokaz da se projekt bliži kraju je jučerašnji probni rad krušne peći u kojoj će se peći „bistrinačka lepinja“, dio turističke gastro ponude. Krušnu je peć sponzorirala Akademija blata iz Karanca.

Malo je poznato da je nekoć na Dravi u Bistrincima bila vodenica koja je služila mještanima u meljavi brašna, a upravo na sjećanjima mještana i povijesnoj priči rodila se ideja o današnjoj vodenici koju je Udruga športskih ribolovaca Podravac uspjela realizirati u suradnji s Gradom Belišće i Turističkom zajednicom grada Belišća.

Cilj projekta „Vodenica“ je obogaćivanje turističke ponude. Tako će učenici, turisti i svi koji dolaze na odmorište Drava moći vidjeti kako se nekada mljelo brašno, ali i uživati u gastro ponudi i korištenju sportskih sadržaja.

Pontonska platforma postavljena je još ljetos, a ovih dana postavljeno je i vodeničko kolo. Prestoji još tehnički pregled nakon kojeg će se cijela konstrukcija postaviti na vodu i obilježiti početak rada.

Svi sadržaji projekta posjetiteljima će biti dostupni tijekom cijele godine.

Izvor: Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content