Novosti|

Prvog prosinca 2015. u Velikoj vijećnici Gradske uprave Belišće održana je 26. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je doneseno više važnih odluka.

Svakako najvažnija odluka je usvajanje gradskog proračuna za 2016. godinu. Proračun za 2016. iznosi 70.956.662 kune i obuhvaća planove za realizaciju brojnih projekata i u sljedećoj godini, kako u samom mjestu Belišću, tako posebno naglašeno u svim prigradskim naseljima Belišća. Među njima ističu se projekti rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i nogostupa u svim prigradskim naseljima, projekti vezani uz javnu rasvjetu na području svih devet naselja grada Belišća, rekonstrukciju i obnovu više cesta i u ulicama samoga Belišća, projekti energetske obnove zgrada društvenih domova i sportskih objekata u prigradskim naseljima kao i javnih zgrada u mjestu Belišću, projekti obnove kulturne baštine na području grada, radovi na dovršetku nove gospodarske zone, radovi na nastavku izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Tiborjanci, a među brojnim kapitalnim investicijama s posebnim zadovoljstvom istaknuta je izgradnja novog društvenog doma u Gatu.

Proračunom su predviđene i brojne druge investicije i nastavak ulaganja značajnih sredstava u predškolski odgoj, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te stipendiranje studenata, ulaganja u sport, kulturu, turizam, socijalne programe, financiranje rada udruga na području grada i sve ostale dijelove društvenog života.

Posebno je istaknuta činjenica pripremljenosti brojnih projekata za financiranje iz sredstava fondova Europske unije, državnog proračuna, županijskog proračuna i drugih fondova s državne razine pri čemu se od ukupnog iznosa od 70.956.662 kune putem tako pripremljenih projekata želi i planira iz tih drugih, vanjskih izvora osigurati 32.398.969 kuna. Izražena je svjesnost kako nije za očekivati da baš svi projekti u idućoj godini prođu na natječajima, ali, potaknuti pozitivnim iskustvima iz prethodne dvije godine, istaknut je optimizam i vjera u realizaciju znatnog broja projekata i privlačenju tih vanjskih sredstava u značajnom iznosu i u 2016. godini, a sve u svrhu daljnjeg razvoja grada Belišća.

Posebno je pozitivno prihvaćena odluka gradonačelnika Dinka Burića o dodjeli 54 studentske stipendije za ovu akademsku godinu, za što je u gradskom proračunu osigurano 424.000 kune, od čega će 25 najizvrsnijih studenata primati mjesečne stipendije u iznosu od 1.000 kuna, a 29 studenata koji također udovoljavaju propisanim kriterijima mjesečne stipndije u iznosu od 600 kuna.

Najavljen je završetak radova na trećem kružnom toku u gradu Belišću, onom kod Oštrog ćoška, za sredinu prosinca ove godine, kao i nada da će do kraja ove godine biti završena i puštena u rad i fontana na novom kružnom toku kod Gradske uprave.

Na istoj sjednici je Gradsko vijeće prihvatilo izmjene Statuta Grada Belišća kojima su, na inicijativu predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću grada Belišća gospodina Marka Pavića, ukinuta Vijeća mjesnih odbora na području grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content