Novosti|

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišća organizirali su već tradicionalno obilježavanje prve akcije 107. brigade HV-a na tada okupiranoj Baranji i tragične pogibije Pave, Marka, Darka i Damira.

Duhovnik dragovoljaca fra Marin Matančić predvodio je u ponedjeljak, 30. studenog, u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima svetu misu za pokoj duša poginulih Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Dervenšeka i Damira Banovića, kao i za sve one koji su branili našu Domovinu. Fra Marin i ostali prisutni molili su Gospodina da liječi rane na duši i tijelu snagom svoga Duha, nadalje je zamolio Gospodina da nas jača u ljubavi jednih prema drugima i u ljubavi prema našem gradu i domovini.

Ovo misno slavlje bilo je središnji događaj obilježavanja prve akcije 107. brigade HV-a na tada okupiranoj Baranji i tragične pogibije Pave, Marka. Darka i Damira. Neposredno pred misu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave. Nakon mise organiziran je posjet Spomen sobi hrvatskih branitelja u prostorijama Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koja je pokretač i organizator ovog okupljana već 21 godinu.

Uz rodbinu i prijatelje skupu su nazočili predstavnici braniteljskih udruga s područja Valpovštine, te gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa suradnicima i načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić sa suradnicima.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content