Novosti|

Kao i prošle godine, predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće su u ponedjeljak 30. studenog 2015 na lijevoj obali Drave kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, i u Baranji – u Torjancima, svečano obilježili Dan prve oružane akcije na okupiranu Baranju.

Toga dana, prije 24 godine u malom baranjskom mjestu Torjanci poginula su četiri hrvatska branitelja, pripadnika 107 brigade HV-a: Pavo Horvat, Marko Pavlović, Darko Dervenšek i Damir Banović.

Središnja svečanost obilježavanja sjećanja na četvoricu poginulih hrvatskih branitelja započela je u Torjancima svečanom svetom misom predvođena mjesnim župnikom nakon koje su položeni vijenci i upaljene svijeće ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

U sklopu obilježavanja Dana prve oružane akcije na okupiranu Baranju, predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće predvođeni koordinatorom udruge Zdravkom Bakarićem iz Petrijevaca su u dopodnevnim satima, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, odali počast i poginulim hrvatskim braniteljima Satnice i Petrijevaca.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content