Novosti|

Dana 12. svibnja 2017. godine u prijepodnevnim satima održana je taktička vježba učenika i osoblja Područne škole Veliškovci, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, s operativnim vatrogascima vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Zadatak vježbe bila je provedba evakuacije učenika i osoblja škole iz ugroženog objekta po Planu evakuacije, a potom obavljanje spašavanje ugroženih osoba i gašenje požara od DVD-a Veliškovci. DVD Veliškovci sudjelovao je s jednim odjeljenjm vatrogasaca, korištenjem traktorske cisterne “Belje” i vatrogasnog kombija, te dvodjeljnih ljestava za visinske radove i dva izolacijska aparata za spašavanje ugroženog osoblja.

Vježbom je pokazana koordinacija osoblja škole i učenika prilikom evakuacije te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara s vatrogasnom postrojbom DVD-a Veliškovci.

Cjelokupnu aktivnost učenika i osoblja Područne škole i operativnih vatrogasaca DVD-a Veliškovaca, pratili su ravnatelj OŠ Ivana Kukuljevića Belišće Darko Kovač i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić, koji su s viđenim vrlo zadovoljni.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content