Novosti, Novosti iz života udruga|

U subotu, 15.  travnja  2023.g., održan je skup planinara i izletnika na  prostoru Citadele s lijeve obale rijeke Drave koji je organiziralo HPD “Belišće“ iz Belišća.

Skupu se obratio predsjednik HPD-a “Belišće” Goran Maričić uz kratak osvrt na značaj skupa, a skup je otvorila i pozdravila sve prisutne zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Na skup se odazvalo više od 100 sudionika iz planinarskih udruga: HPD “Bršljan Jankovac” Osijek,  HPD “Sokol” Feričanci, HPD “Orahovica”, HPD “Papuk” Virovitica,  PD “Frankopan Rokovci-Andrijaševci“, HPD “Zanatlija“ Osijek, PD “Konjuh“ Tuzla,  Odreda  izviđača “Iovallius“ Valpovo i  drugi izletnici i ljubitelji prirode.

Vremenska prognoza sudionicima baš i nije bila naklonjena, oblaci i kapi kiše kvarili su ugođaj. Pred samo kretanje na stazu pojavilo se sunce i izgledalo je obećavajuće…

Oko 10 sati krenulo se na hodanje. Staze vode uz desnu obalu rijeke Drave, ispod sela Bistrinci, do Odmorišta Drava i dalje prema svetištu sv. Ane, pa kroz šumu prema Gatu.

Gosti su uživali na ovoj lijepo uređenoj stazi, najviše na mjestu gdje se silazi u korito Drave na veliku površinu pijeska. Tu su se zadržali jedno vrijeme zbog slikanja.

Poslije 13 sati planinari se počinju vraćati sa staze na ručak, planinarski grah sa mesom i na kolače koje su priredile vrijedne članice udruge. Poslije ručka uslijedilo je druženje planinara.

U pripremama ovog skupa sudjelovalo je više od dvadeset članica i članova.

Zahvaljujemo se Gradu Belišću koji nas je sponzorirao za ovaj skup i  Pekari „Oštri čošak“  na donaciji pekarskih proizvoda.

Tekst: Goran Maričić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content