Novosti|

Hrvatski školski muzej i Veleposlanstvo Republike Češke organizatori su svečane dodjele diploma i priznanja autorima i mentorima nagrađenih radova na 46. Međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva “Lidice 2018.”. Diplome i priznanja učenicima i ustanovama uručio je Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal, veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj. Dodjeli su nazočili Predrag Bosnar – tajnik HFS, Zlata Medak – voditeljica rada s mladima pri HFS, Dragan i Ivana Francuz ispred ZTK Valpovo-Belišće.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već šesnaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije. Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili djecu iz OŠ  M.P. Katančić iz Valpova, OŠ I. Kukuljević iz Belišća i SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Zajedno s polaznicima fotoradionice u CTK mladi fotografi su fotografirali na zadanu temu VODA, koju je odredio UNESCO.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije 16 natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice.

Na 46. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 79 zemalja svijeta s ukupno 29 967 radova. Fotografi su poslali 1 498 fotografija. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 21 autora iz Hrvatske, a od toga jedno priznanje dolazi u Fotoklub Valpovo NEI POHIŽEK (mentor Dragan Francuz) iz OŠ M.P. Katančića iz Valpova.

Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi autori dobivaju od 2003. godine. Do sada je u ZTK Valpovo-Belišće stiglo 28 diploma za pojedinačne radove i 4 „Ruža Lidica“ (ZTK Valpovo, CTK Valpovo, Danijel Jovinac i Petar Čvagić).

 

Tekst i fotorafije: Dragan Francuz

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content