Novosti iz života udruga|

Travanj je, za belišćanske likovne umjetnike, bio prožet brojnim aktivnostima. Među najveselijim dakako je bilo održavanje radionica u Dječjem vrtiću Maslačak povodom njihova obilježavanja Tjedna dječje kreativnosti, koji je bio uvod u proslavu 80. rođendana ove predškolske ustanove.
Prva aktivnost u ponedjeljak, 17. travnja, bila je radionica u skupini “Bombončići” na kojoj su mališani oslikavali cvjetnu livadu uz vodstvo Tina Lackovića. Idućeg dana Jadranka Berak i Suzana Lešnjaković održale su likovnu radionicu s polaznicima skupine “Balončići”, a slikalo se uljanim pastelama i vodenim bojama. Radionice su nastavljene u četvrtak kada su “Leptiriće” posjetili Antun Sabo i Ivan Vajda. Uz njihovu malu pomoć mališani su oslikali poznati belišćanski motiv – vodotoranj. Na samome kraju tjedna, Suzana Lepšnjaković i Ivan Vajda s “Kikićima” su slikali u dvorištu vrtića i to akrilnim bojama na foliji.

– Suradnja s gradskim institucijama i belišćanskim udrugama, posebno kad to podrazumijeva poticanje kreativnosti kod naših najmlađih sugrađana, uvijek je prilika koja nas likovnjake obogaćuje i pokazuje da se uz malo podrške mogu stvoriti velike stvari, istaknuo je predsjednik Bel-arta Ivan Vajda.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content