Novosti|

U petak, 27.  rujna 2019. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća održana je pjesnička večer pod nazivom “VEČER POEZIJE U BELIŠĆU”. Program se odvijao u dva dijela.

U prvom dijelu programa bila je prezentirana knjiga poezije “Sjećanje na Tenu” Zdravka Kokorića. Zdravko je sam čitao svoje pjesme iz knjige. S obzirom da on piše pjesme i na čakavskom dijalektu pa je pročitao nekoliko i tih pjesama što je publika srdačno prihvatila. Voditelj prvog dijela večeri bio je mr. sc. Jozo Bogdanović.

U glazbenom dijelu večeri nastupili su učenici, polaznici Glazbene škole iz Belišća. Oni su sa svojom glazbom uljepšali prvi dio večeri. Nastupili su sljedeći učenici: Lana Rado, Ana Balentić, Jakov Dandić, Tomislav Slačanac, Ivan Ružić, Adrian Ivanković i David Grgić. S učenicima je također cijelo vrijeme bio i voditelj Glazbene škole u Belišću Danijel Čehajić.  Zdravko Kokorić im je po završetku prvog dijela večeri osobno uručio skroman poklon, zahvalnicu i po jedan primjerak knjige “Sjećanje na Tenu”.

U drugom dijelu programa nastupio je veći broj pjesnika kako iz Belišća tako i iz drugih mjesta Osječko-baranjske županije. Svoje pjesme čitali su sljedeći pjesnici: Kornelija Fešiš, Frano Budić, Jozo Bogdanović, Blanka Karšić Šimunović, Danica Lebinac Andrašić, Franka Zetajić, Reza Stanković, Stjepan Šmit Kovač Brijačak, Jozo Flegar, Željko Potnešil, Ljubica Mandić, Zoran Marić, Lidija Sopjanac, Želimir Hajdinjak, Milenko Vasiljević, Magdalena Teufel, Helena Sabo, Josip Lakušić Bebrinski, Zorislav Vidaković, Josip Štajmaher, Zlatko Krznarić i na kraju Zdravko Kokorić. Svi nazočni bili su vrlo srdačni i opušteni da se na kraju zaboravilo i na vrijeme.

Na kraju večeri  pjesnicima i izvođačima programa dodijeljene su zahvalnice i po jedan primjerak knjige “Sjećanje na Tenu”.

Voditelj drugog dijela večeri bio je Stjepan Šmit Kovač Brijačak. Za glazbeni dio večeri bio je zadužen Predrag Matijanić. On je sa svojim pjesmama uveseljavao sve prisutne i svojom glazbom ukrasio ovo pjesničko večer.

Po završetku drugog dijela večeri bio je skroman domjenak za sve prisutne. Dok su svi opušteno uživali u osvježavajućim pićima i u ostalom ponuđenom zabavljao ih je Zdravko Pavlović na harmonici. Dok su neki pjevali uz zvuke harmonike neki su i zaplesali.

Večer je završila u veoma ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Tekst: Zdravko Kokorić
Fotografije: Branko Bobinac

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content