Novosti|

U srijedu, 17. studenog 2021. godine u prijepodnevnim satima u tvorničkom krugu tvornice HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE na prostoru pakirnice održana je taktička vježba radnika Tvornice i operativnih vatrogasaca središnje vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće.

Zadatak vježbe bila je provedba alarmiranja, koordinacije dojave o događaju, evakuacija radnika, početno gašenje, spašavanje unesrećenih i gašenje požara, gdje su bili aktivno uključeni svi naprijed navedeni sudionici vježbe.

Vježbom je pokazana koordinacija radnika i pripadnika vatrogasne postrojbe prilikom evakuacije, te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara s vatrogasnom postrojbom DVD-a Belišće.

Ispred Zavoda za unapređenje sigurnosti, Ivica Mauk upoznao je djelatnike s postupcima i rukovanju aparatima za početno gašenje, gdje su djelatnici tvornice u praktičnom dijelu iskušali svoje znanje.

Nakon završetka vježbe, analizom je potvrđeno da su ostvareni svi ciljevi i zadaća vježbe.

Cjelokupnu aktivnost sudionika u vježbi pratile su odgovorne osobe Tvornice HF Belišće Toni Čužić, Zavoda za unapređenje sigurnosti Ivica Mauk i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić, koji su viđenim veoma zadovoljni.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content