Novosti|

Vatrogasne postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava u obavljanju vatrogasne djelatnosti koriste raznu vatrogasnu opremu, prije svega kako bih pravovaljano maksimalno zaštitili samog vatrogasca, a dalje je potrebna raznovrsna oprema i uređaji da bi obavili postavljeni zadatak. Navedena oprema je uvijek nedostatna jer razvojem društva i tehnoloških procesa, potrebno je razvijati i vatrogasnu opremu da bi uspješno mogli riješiti nastalu situaciju.

Da se vatrogasne postrojbe mogu suočiti s nastalim nepogodama nastoji se planski kroz Planove nabavke vatrogasne opreme Vatrogasne zajednice grada Belišća i uključivanjem na javne pozive nabaviti neophodnu opremu.

Tako je Vatrogasna zajednica grada Belišća u 2021. godini uključivanjem na Javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavku vatrogasne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti:

– za DVD Belišće ljestve JUST sastavljače u vrijednosti 14.211,75 kuna;

– za DVD Veliškovci nabavljena je oprema u ukupnoj vrijednosti 7.925,38 kuna i to: agregat za struju (Endress ESE 6000 BS) i svjetiljku NIGH STICK – LED reflektor;

– za DVD Bocanjevci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat (INTERSPIRO Spiromatic 90 s maskom) i dvije boce za dišni aparat od 6 litara za 7.749,38 kuna.

Ukupna vrijednost vatrogasne opreme iznosi 31.886,51 kuna, gdje se kroz Javni poziv Osječko-baranjske županije uspjelo ostvariti 9.500,00 kuna, a razliku je sufinancirao Grad Belišće putem VZG-a Belišće u iznosu 17.000,00 kuna i sama DVD-a u iznosu od 5.386,51 kuna.

Vatrogasna zajednica grada Belišća dana 20. prosinca 2021. godine održala je svoju redovnu sjednicu Predsjedništva i Zapovjedništva, gdje su u prvom dijelu donesene određene odluke i zaključci potrebni za daljnje aktivnosti u VZG-u Belišće.

U drugom dijelu sjednice obavljena je primopredaja vatrogasne opreme koja je kupljena od strane Vatrogasne zajednice grada Belišća iz namjenskih sredstava predviđenih Planom nabavke vatrogasne opreme za potrebe vatrogasnih postrojbi i Planom financiranja VZG-a Belišće i proračuna Grada Belišće za 2021. godinu.

Tom prigodom predstavnicima DVD-a s područja VZG Belišće uručena je po jedna intervencijska vatrogasna kaciga PAB FIRE 04 s svjetiljkom i pokapa, a DVD-u Bistrinci 2 para vatrogasnih čizama.

Također, za održavanje akumulatora na vozilima uručeni su ispravljači za održavanje i punjenje akumulatora DVD-u Belišće, Bistrinci i Gat.

Na kraju, predsjednik VZG-a Nikica Mužević i zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić obratili su se prisutnima čestitajući im nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane sa željom za mnogo uspjeha u vatrogasnim aktivnostima, te osobne sreće i zdravlja u 2022. godini.

Uključivanjem u prethodno navedene projekte svake godine vatrogasne postrojbe postaju bolje opremljene i uspješnije u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content