Grad za mlade, Novosti|

Grad Belišće još je jednom potvrdio svoj status grada prijatelja djece – danas je u Gradsku upravu stigla Povelja za uspješno provedenu naj-akciju 2021. pod nazivom Slikovnica na otvorenom “U našemu šumarku”, koju dodjeljuje Središnji koordinacijski odbor akcije gradovi i općine – prijatelji djece. Među mnoštvom prijavljenih projekata, upravo je belišćanski ocijenjen kao jedan od najinovativnijih projekata namijenjen djeci za ovu godinu.

Riječ je o prvoj slikovnici na otvorenom u Belišću, koju je organizirao i realizirao Centar za kulturu Sigmund Romberg u suradnji s učiteljicom Karmen Soldo i učenicima njenog 3.d razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Slikovnica je postavljena na početku Dječjeg tjedna u listopadu ove godine, koji tradicionalno organizira Društvo Naša djeca Belišće. Učenici 3. d, pod stručnim vodstvom svoje učiteljice Karmen, izradili su ilustracije za slikovnicu prema motivima predstave za djecu “U našemu šumarku”, autorice Ljiljane Silađi. Tekst prve slikovnice na otvorenom napisala je Katarina Bošnjak.

Ovaj projekt, imao je za cilj potaknuti najmlađe na čitanje, ali i na boravak na otvorenom. Slikovnica je postavljena na pješačkoj ruti od Centra za kulturu, odnosno Osnovne škole, do Dječjeg vrtića “Maslačak”, što možete pogledati i u videozapisu na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=4ClSThPHdk0. Učenici 3. d kao nagradu za svoj trud i kreativnost, sudjelovali su u tematski prigodnoj kreativnoj radionici u Centru za kulturu, koju je vodila Bojana Reçica.

Tea Glavica

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content