Grad za mlade, Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je u četvrtak, 29. travnja 2021., treća kreativna radionica. Riječ je o radionici za djecu na kojoj su se ponovno izrađivali zanimljivi predmeti iz popularnog književnog i filmskog serijala Harry Potter. Još pet osnovnoškolaca dobilo je priliku napraviti čarobne štapiće i kravate u bojama domova Hogwarts škole čarobnjaštva.

Prvo su od svojih olovaka za pisanje izrađivali čarobne štapiće. Koristili su se silikonskim ljepilom i perlicama različitih veličina kako bi napravili oblike koji su karakteristični za čarobne štapiće Hogwarts čarobnjaka. Potpuni efekt čarolije postigli su tako da su novonastale štapiće obojili zlatnom, srebrnom, smeđom i crnom akrilnom bojom.

Uz štapiće za čaranje, osnovnoškolci su pravili i kravate koje su dio uniforme slavnih čarobnjačkih domova Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin. Radili su ih od filc tkanine u nijansama osnovnih boja pripadajućeg doma. Tako je svatko ponaosob izradom kravate odabrao kojem domu čarobnjaka želi pripadati. Pri izradi im je također trebalo silikonsko ljepilo kojim su lijepili špangice za kosu na stražnjim stranama kravata. Pomoću tih špangica kravate mogu nositi i kao zgodne originalne broševe.
Svemu tome naučila ih je knjižničarka Dijana Milišić-Zečević koja se nada da je ova radionica učenike potaknula na čitanje zabavnog Harry Potter serijala. 

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content