Novosti|

Povodom Dana grada Belišća, 1. svibnja, Grad Belišće i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće donose vam izložbu knjiga naziva “Belišće u knjizi” kao presjek kratke, ali bogate povijesti grada Belišća zabilježene u čuvaru sjećanja, ideja i znanja – knjizi.

Iz bogate zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice Belišće izdvojili smo dio knjižne građe za koju se nadamo da će kod posjetitelja ove izložbe potaknuti zanimanje za detaljnije upoznavanje s prošlošću našega grada: gospodarskim, tehnološkim, tehničkim, obrazovnim, kulturnim i sportskim uspjesima i dosezima njegovih stanovnika koji su njegovo najveće bogatstvo.

Sa željom da ova izložba potakne i na proučavanje “belišćanskih” tema koje dosada nisu obrađene, a sa saznanjem da su pojedini radovi već u pripremi i da se spremaju uskoro ugledati svjetlo dana i donijeti nam nova saznanja i viđenja uz koje će se stariji prisjetiti, a novi naraštaji upoznati Belišće kao industrijsku, radničku, kulturnu i sportsku sredinu, svim Belišćankama i Belišćanima čestitamo rođendan Grada.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content