Novosti|

Odradili 13 kolonija, 5 izložbi i niz radionica

Članovi Likovne udruge Bel-art Belišće okupili su se 28. siječnja kako bi održali izvještajnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu Udruge kao i financijsko izvješće za 2022. godinu te plan rada za 2023. godinu.

Predsjednik Ivan Vajda u izvješću je posebno naglasio kako su članovi Bel-arta u protekloj godini proveli projekte financirane od strane Grada Belišća, a to su “Belišće u slici 22” i “Djeca naša budućnost 22” te “Slikom kroz Panoniju 22” i “Djeca – naša budućnost 22” financirane sredstvima Osječko-Baranjske županije. Također su organizirali 4 likovne kolonije: zimsku, proljetnu, ljetnu – memorijalnu i Međunarodnu likovnu koloniju “Panon”. Istaknuo je i gostovanja na likovnim kolonijama kojih je u protekloj godini bilo ukupno 9 kako u Hrvatskoj (Požega, Nova Gradiška, Gajić, Beli Manastir, Kneževi vinogradi…), tako i izvan njezinih granica u Mađarskoj (Dušnok) i Srbiji (Subotica i Šid). U proteklom razdoblju belišćanski umjetnici sudjelovali su na 5 izložbi: digitalna izložba povodom Noći muzeja Belišće, “Naših 25 godina” kojom su obilježili četvrt stoljeća rada, izlagali su u GKČ Valpovo povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, bila je tu i skupna izložba u Belom Manastiru te tradicionalna izložba “Boje zime”. Osim kolonija i izložbi, Bel-artovci su tijekom cijele godine provodili likovne radionice za najmlađe sugrađane. U suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak oslikali su 3 sobe prigodnim motivima, a sudjelovali su i na brojnim manifestacijama kao što su Dječji tjedan, Mjesec hrvatske knjige, “Volim Belišće ali čisto”, Pudarina…

Nakon izvješća o radu, tajnica udruge Vesna Vajda podnijela je financijsko izvješće, a dopredsjednica Jadranka Berak predstavila je plan rada i financijski plan za 2023. godinu.   
Na skupštini je sudjelovalo osamnaest redovnih članova i 2 podupirajuća člana a sva izvješća i planovi usvojeni su jednoglasno.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content