Novosti|

Redovna godišnja izvještajna skupština Udruge športskih ribolovaca Belišće održana je u nedjelju, 3. veljače, u ribičkom domu na lijevoj obali Drave, a na njoj su, uz članove, bili prisutni i predstavnici prijateljskih društava te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar. Iza belišćanskih ribiča je uspješna godina, iako su zabilježili nešto manji broj članova (139) u odnosu na godinu prije te se u narednom razdoblju planiraju dodatno angažirati na omasovljenju članstva, posebice mladih.

Prošlu godinu će belišćanski ribiči pamtiti po fantastičnim uspjesima u natjecateljskom ribolovu. Posebno se tu ističe prvo mjesto na Kupu Hrvatske, koje je belišćanska ekipa (Zlatko Papišta, Dejan Mostina i Matija Vidaković, uz stručnog voditelja Josipa Harangozu) osvojila nakon dva dana natjecanja i dva 2. mjesta ekipno u završnici Kupa koje je održano u Vukovaru. Spomenimo samo da su takav uspjeh Belišćani zadnji put ostvarili prije 38 godina – 1980. na prvenstvu Hrvatske. Ekipa seniora se natjecala i u 2. ligi Istok, u kojoj su bili drugi, uz napomenu kako je Matija Vidaković pojedinačno prvak 2. lige Istok za 2018. godinu. U ovom natjecanju se belišćanskoj ekipi priključio i Mario Đurakić. O svim prošlogodišnjim uspjesima u sportskom ribolovu najbolje govori osvojenih 20 pehara u trajnom vlasništvu (devet za 1. mjesto i 11 za 2. mjesto) te 5 prijelaznih pehara, ali i 53 medalje (26 zlatnih, 14 srebrnih i 13 brončanih). Još jednom treba naglasiti i kako je Josipu Harangozi uručeno priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika grada Belišća u 2018. godini.

I u 2018. godini vrijedni belišćanski ribiči su održavali Ribički dom na lijevoj obali Drave te radili na revitalizaciji Stare Drave – Repnjak, ali i organizirali ili bili sudionici različitih manifestacija, poput Belišćanskih ribičkih priča, Čiklijade, biciklijade…Dakle, odlična suradnja s s Gradom Belišćem i belišćanskom Turističkom zajednicom i dalje se nastavila kao i dugogodišnja suradnja s Likovnom udrugom Bel Art Belišće.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content