Novosti|

Niti mjesec dana nakon izuzetno uspješno organiziranog Međunarodnog natjecanja u pečenju slanine, popularne Slaninijade, Udruga športskih ribolovaca Podravac Bistrinci u ponedjeljak, 4. veljače, u nazočnosti velikog broja članova, održala je godišnju izvještajnu skupštinu.
Izvješće o radu, nakon kojeg je uslijedio video presjek svih aktivnosti tijekom 2018. godine, podnio je predsjednik bistrinačkih ribiča Milan Borić, a na svemu učinjenom ribičima su čestitali zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, predsjednik Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza Vladimir Sever i predstavnici udruga iz Zajednice športsko – ribolovnih udruga Valpovo te drugih prijateljskih udruga.
Uz nešto povećan broj članova u prošloj godini (ukupno 159, 135 seniora, 7 žena i 16 kadeta), bistrinački ribiči se mogu pohvaliti i mnogobrojnim aktivnostima koje se u njihovoj organizaciji održavaju na odmorištu Drava, poput Dana športa i razonode te Slaninijade. Vrijedi spomenuti i fitnes grupu Babuške koja okuplja velik broj žena koje se, osim što redovito vježbaju, uključuju u sve aktivnosti bistrinačkih ribiča, najčešće kroz pripremu gastronomske ponude. Kao i svake godine, ekipa seniora je sudjelovala u natjecanjima Županijske lige, a ekipni i pojedinačni rezultati su bili zadovoljavajući. Ono što muči UŠR Podravac, kao i većinu udruga, slab je odaziv djece i mladih. Održavanje i uređenje odmorišta Drava u Bistrincima nešto je čime se ribiči ponose, iako je mnoštvo volonterskih sati utrošeno na sve što se ondje treba obaviti. Ipak, niti u proteklom razdoblju nisu posustali u misiji da odmorište Drava bude doista mjesto odmora za dušu i tijelo uz prirodne ljepote dravske obale.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content