Novosti|

Od 8.do 12. studenog u Bjelovaru se održava 55.regionalno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Danas je održano regionalno natjecanje komornih sastava gdje su se natjecali i  učenici  Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića.

U kategoriji komornih sastava” Klavirski duo” nastupile su Leona Ivanković i Mia Jelkić,u klasi profesorice Vesne Rezo.

Osvojile su prvu nagradu sa brojem bodova 94,33 u svojoj, drugoj kategoriji. Time su si otvorile izravan put na državno natjecanje komornih sastava koje će se održati u prosincu ove godine.

-Moram naglasiti da je ovo prvo natjecanje na državnom nivou, gdje smo ostvarili ovakav rezultat i izravno se plasirali na sljedeću razinu natjecanja, a to je državno natjecanje HDGPP-a u prosincu u Zagrebu, rekla je Latinka Ruski, voditeljica Glazbenih odjela.

U kategoriji komornih sastava “Gitaristički duo”  nastupili su Matko Varžić i Mislav Sušić u klasi profesora Davora Kuzmanovića.

Dečki su u svojoj, prvoj kategoriji osvojili drugu nagradu sa brojem bodova od 86,60.

Cijela škola, skupa s ravnateljem Daliborom Košutićem i voditeljicom Latinkom Ruski je ponosna na svoje natjecatelje i kolege profesore koji su još jednom pokazali da se jedino predanim i upornim radom dolazi do ovakvih izvanrednih rezultata. Čestitamo i učenicima i profesorima od srca!

Tekst i foto: Valpovština.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content