Novosti|

Dana 12. lipnja 2022., u organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije na poligonu u DVD-a Našice realiziran je praktičan rad i provjera za operativne članova za stjecanje vatrogasne specijalnosti „Aparati za zaštitu dišnih organa“. U središnjoj vatrogasnoj postrojbi DVD-a Belišće obavljena je prethodna obuka i praktičan rad kandidata DVD-a Belišće, Veliškovci, Tiborjanci, Črnkovci, Harkanovci i JVP Našice.

Kandidati su nakon provjere teoretskog dijela, pristupili praktičnoj provjeri, gdje su pod zaštitnom osobnom opremom uz korištenje aparata za zaštitu dišnih organa morali proći dionice:

  1. Bicikl ergometar
  2. Ručni ergometar
  3. Beskonačne ljestve
  4. Orijentacijski poligon.

Kandidate u navedenim radnjama burno su pratili instruktori VZ OBŽ-a, uz prisustvo liječnika.

Od 13 kandidata koji su pristupili provjeri, 7 kandidata je uspješno prošlo cjelokupnu dionicu (Slavko Milekić, Ivan Golić – DVD Belišće, Matej Sučić, Marko Vorih – DVD Veliškovci, Mirko Blažević – DVD Tiborjanci, Davor Mihić – DVD Ćrnkovci i Marin Lončarić – JVP Našice).

Ovim usavršavanjem nastoji se osigurati što bolja osobna zaštita svakog operativnog vatrogasca i stručno osposobljavanje svih pripadnika vatrogasnih postrojbi kako bi bili spremni na nove izazove i izvršavanju svojih zadaća.

Obuku rada s aparatima za zaštitu dišnih organa i sjecanju specijalnosti „Aparata za zaštitu dišnih organa“ za grupu u Belišću vodio je zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić.

Sudionici su obuke marljivo prihvaćali znanja i vještine, sa željom za daljnjim usavršavanjem.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content