Novosti|

Ovogodišnja Panonska priča započela je petim sazivom Međunarodne likovne kolonije “Panon Dušnok 2022.” u Republici Mađarskoj, 11. i 12. lipnja. Ova dvodnevna likovna kolonija temelji se na međudržavnoj suradnji likovnih udruga iz Hrvatske – “Bel-art” Belišće, Srbije – “CroArt” Subotica i Mađarske – “HUB-art” Dušnok.

Na početku kolonije sve okupljene ljubitelje slikarstva pozdravio je predsjednik likovne udruge “HUB-art” Hubert Laszlo te je podijeljen slikarski materijal. Vrijedni likovnjaci uhvatili su se kistova, špahtli i pastela te prionuli na stvaranje novih umjetničkih djela. Belišćansku Likovnu udrugu Bel-art na ovogodišnjem “Panonu” predstavljali su: Melita Bajt, Jadranka Berak, Ivan Vajda i Tin Lacković, koji su naslikali 6 slika u tehnikama ulja na platnu, akrila i akvarela. Večernje sate sudionici su iskoristili za druženje, razmjene iskustava ali i dogovore o nadolazećim zajedničkim aktivnostima.

Drugi dan boravka u Mađarskoj bio je rezerviran za obilazak grada Kaloče, gdje su sudionici slikarskog druženja poslušali koncert na gradskom trgu koji je dio humanitarnog festivala pod nazivom “Plava ptica”. Nakon glazbenog programa uslijedio je posjet Gradskoj galeriji u kojoj je postavljena izložba slikara Karoly Rokk. U poslijepodnevnim satima održan je zajednički ručak na kojemu su se između ostalog dogovarali detalji za nadolazeće druženje koje će se održati idućeg vikenda na Paliću u organizaciji “CroArta”.

Tin Lacković

                                                                                                    

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content